Mail us

A 150 m long train crosses a bridge of length 250 m in 30 sec. Find the time the train takes to cross a platform 130 m long.

Distance = 150 + 250 = 400 mSpeed = 400/30 = (40/3) m/sec

Next distance = 150 + 130 = 280 mTime taken = 280/(40/3) = 21 sec

There is no comments

A man sitting in a train which is travelling at 50 km/hr observes that a goods train, travelling in the opposite direction, takes 9 sec to pass him. If the goods train is 280 m long, find its speed.

Relative speed = Distance/TimeRelative speed = (280/9) m/sec = 112 km/hrSpeed of goods train = 112 - 50 = 62 km/hr

A train 150 m long, running at a speed of 120 km/hr, will cross a pole on the way in how many seconds?

Time = Distance / SpeedSpeed = 120 km/hr = (120*1000)/3600 m/s Speed = (100/3) m/s

Time = 150/(100/3) = 4.5 sec

A train is moving at a speed of 132km/hr. If length of train is 110 m, how long will it take to cross a platform 165 m long?

Speed = 132 km/hr = (132*1000)/3600 m/secSpeed = (110/3)m/secDistance covered = Length of Train + Platform LengthDistance covered = 110 + 165 = 275 mTime taken = Distance covered/SpeedTime taken = 275 / (110/3) = 7.5 sec