Professor Morrison sold a total of three precious rings on the black market for $1,750. Holmes was able to trace all three rings and found that Morrison had sold off the second ring for $50 more than the first one, and the third ring for $600 less than the second one. How much did Morrison receive for each ring?
Answer: $750, $800, $200
Assume that the price of first ring was x Price of 2nd ring was y Price of 3rd ring was z
As given in the question, y = x+50 z = y-600 = (x+50)-600 This implies, x+y+z = $1,750 x+x+50+x+50-600 = 1,750 3x = 1750+600-100 x= 2250/3 x = $750 Hence, y =750+50=$800 z=800-600=$200